امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات

دانلود تحقیق فیبر نوری

دانلود تحقیق فیبر نوریدسته: الکترونیک و مخابرات
بازدید: 6 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 109 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 52

فیبر نوری از تمام محیطهای انتقال شناخته شده دارای پهنای باند وسیع تر و افت كمتری می باشد این دو مزیت دو عام عمده در ارزیابی سیستم های مخابراتی بشمار می رود فیبر نوری كه تا چند سال پیش صرفاً جنبه آزمایشگاهی داشت

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

مقدمه :

از ویژگیهای بشر ، پویندگی و كمال گرایی است ، كه به دنبال آن سیر تحولات بشری در طول تاریخ صورت گرفته است . عبور از عصر حجر ، رسیدن به دوره كشاورزی و به از آن عصر صنعت ، ورود به دوره رایانه ها ، انسان ابزار ساز را به یك طراح مبتكر و سازنده هوش مصنوعی تبدیل كرده است . بر قراری ارتباط از راه دور، در تمام دوران تاریخ بشری ، از آنان و آرزوهای بزرگ آدمی بوده است . برقراری ارتباط از طریق ایجاد دود ، توسط سرخپوشان ، نمونه هایی است كه بشر ، در اعصار مختلف توانست ، دامنه ارتباط خود را با پیرامونش توسعه دهد . در عصر رایانه ها و ماهواره ها ، بشر می تواند در آن واحد ، تصویر ، صدا و دیگر اطلاعات مورد نیاز خود را به حداقل زمان ارسال و یا دریافت كند . همزمان با ورود به قرن بیست و یكم و علا رغم توسعه و پیشرفت ارتباطات رادیوئی و ماهواره ای و به دلیل انتشار روز افزون امواج الكترو مغناطیسی ، در فضای جو و به دنبال آن ، ایجاد آلودگی صوتی در شهرهای بزرگ ، توجه دست اندركاران صنعت مخابرات و مراكز تحقیقات به ارتباطات با سیم و فناوری های روز ، یعنی فیبر نوری چشمگیرتر شد . تا آنجا كه در خیلی از كشورها شبكه تلویزیونی كابلی (CABLE + TV ) و ISDN  مجهز به سیستم پیشرفته انتقال ، فیبر نوری شده است .

با تشكر از استاد راهنما جناب آقای مهندس رضوی و جناب آقای مهندس محمد باقر
پیش بین كه در تهیه این تحقیق ما را یاری كرده اند.                   محسن میرزائی ـ هدی شارعی

تاریخچه مخابرات نوری :

در طول سالهای گذشته شكلهای مختلفی از سیستمهای مخابرات عرضه شده است علت اصلی این حركت و پیشرفت ، ارسال و انتقال و حجم بیشتری از اطلاعات در واحد زمان ( ظرفیت سیستم ) بوده است .

سیستمهای مخابراتی كه تا قرن نوزدهم وجود داشت ، در یك سطح ابتدائی و با ظرفیت بسیار پایین بود. آشنائی بشر با نور به زمانهای بسیار دیرین باز می گردد و حتی می توان گفت كه بشر از همان آغاز پیدایش به كمك چشم خود كه آشكار ساز نور بسیار حساسی است بوجود نور پی برده است . آتش را می توان یكی از اولین سیستم های ارتباط نوری دانست كه برای علامت دادن در بین یونانیها و ایرانیان باستان در جنگ متداول بود و معنی و مفهوم آن بستگی به قرار دادی داشت كه بین ارسال كننده و دریافت كننده گذاشته شده بود.

اختراع تلگراف توسط مورس (Morse ) درسال 1838 یك واقعه مهم تاریخی یك گام جدید در امر مخابرات ، یعنی مخابرات الكتریكی بود كه در سال 1844 اولین خط تلگراف با استفاده از سیمهای فلزی برقرار شد .

استفاده از سیمهاوكابلهای فلزی برای انتقال اطلاعات وبعنوان یك كانال انتقال با نصب اولین مركز تلفن درسال 1878 توسعه یافت وتا سال 1887 كه امواج الكترومغناطیس توسط (Hertz) كشف شد.سیمها تنها محیط انتقال موجود بودند.اولین سیستم مخابراتی رادیوئی درسال 1895 توسط ماركونی(Marconi ) ارائه شد.

بخشهای اصلی یك سیستم مخابراتی رابطور بلوك دیاگرام در شكل می بینید.

                   مقصد                     گیرنده                    كانال انتقال                  فرستنده                      

فرستنده ـ كانال ـ گیرنده ، سه ركن اصلی می باشد و بقیه در رابطه با اجزاء سیستم
می باشد. در سیستمهای الكتریكی ، معمولاً انتقال اطلاعات پس از تبدیل سیگنال اطلاعات به یك موج الكترومغناطیس كه تغییرات سینوسی دارد و به موج حامل ( Carrier) می گویند ، صورت می گیرد و سپس در گیرنده مجدداً اطلاعات از موج باز پس گرفته می شود در این حجم اطلاعاتی كه می توان ارسال داشت بستگی مستقیم به فركانس موج حامل دارد و به طور كلی می توان گفت كه هر چه فركانس موج حامل بیشتر باشد عرض باند یا ظرفیت آن بیشتر است به طور كلی برای بالا بردن افزایش اطلاعات داشتن سرویسهای مخابراتی وسیع كه از نظر كیفی و كمی زیاد بالا باشد باید پهنای باند فركانس وسیعی داشته باشیم و برای افزایش پهنای باند ، باید فركانس را افزایش داد( یعنی طول موج كمتر ) .

محیط های انتقالی كه موجبرهای مایكروویو و امواج میلی متری و امواج رادیوئی و ناحیه امواج نوری می باشد طیف امواج نوری بین50  نانو متر ( ماوراء بنفش ) تا 100 میكرومتر در مادون قرمز محدود شده است . كه بخشی از آن حدود 400 تا 700 نانومتر ، طیف نور مرئی می باشد فركانس امواج نوری بین 1012  الی 1010  هرتز است امواج نوری مانند امواج رادیوئی در دو محیط انتقال هوا و موجبر قابل استفاده است .

در سال 1958 ، تئوری آمپلی فایرهای لیزری ارائه می شود و جایزه نوبل مربوط به این اختراع می شود و دو سال بعد توسط لیزر عملاً بوجود آمد و با این اختراع در سال1960 ، منابع تشعشع الكترو مغناطیس همدوس ( Coherent ) در دسترس قرار گرفته و باعث گردید تا طیف مرئی قابل استفاده گردد . با اختراع لیزر ( Laser ) مشاهده اینكه نور منتشر از لیزر شباهت زیادی با امواج الكترومغناطیس ارسالی از یك فرستنده رادیوئی دارد ، فكر استفاده از لیزر شباهت زیادی با امواج الكترو مغناطیس ارسالی از فرستنده رادیوئی دارد ، فكر استفاده از لیزر برای انتقال اطلاعات بوجود آمد . فركانس نور لیزر در حد 1014  * 5  هرتز است و ظرفیت اطلاعات آن تقریباً  10 5  برابر سیستمهای مایكروویو و معادل 10 میلیون كانال تلویزیونی است .

فایل ورد 52 ص

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

برچسب ها : فیبر نوری , ویژگی فیبر نوری , تار نوری , سرعت اینترنت با تار نوری , فناوری فیبر نوری

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر